Акценти
Начало / Общество / До края на март приемат снимки в първия етап на фотоконкурса “България- атрактивна туристическа дестинация”

До края на март приемат снимки в първия етап на фотоконкурса “България- атрактивна туристическа дестинация”

Изпратете снимки на Вашето любимо място, обичаи, бит, културни, природни и исторически забележителности, това е призивът на инициаторите на онлайн фотоконкурса от Регионалния бизнес център в Плевен. Замисълът на ежегодно провеждания конкурс, чието пето издание тече в момента, е да бъдат представени чрез фотографии на български и чуждестранни граждани туристическите забележителности на България. „Различният поглед върху заобикалящото ни ще допринесе за откриването на нови идеи и начини за развитие на иновативни и атрактивни туристически продукти, обекти и направления”, обясняват организаторите.

Първият етап завършва на 31 март, вторият е от 1 април до 30 юни, а третият – от 1 юли до 18 септември. Специално жури ще оценява изпратените снимки и победителите ще бъдат обявени и наградени на специална церемония на 27 септември – Световния ден на туризма. С най-добрите фотоси пък традиционно се организира фотоизложба, която ще бъде показана в страната.

Всеки може да участва във всеки един етап с до 3 снимки, които отговарят на темата на конкурса и са с необходимото фотографско качество. В окончателното класиране ще бъдат включени и фотографиите, номинирани чрез интернет. Така чрез сайта на фотоконкурса всеки желаещ ще може да оцени и номинира до 20 април чрез гласуване най-предпочитаните туристически дестинаци в България, отразени във фотосите на участниците в първия етап.

Как може да се включите и какви са условията за участие може да прочетете на http://phototourismbg.com/.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...