Акценти
Начало / Икономика / До края на годината Община Гулянци приключва трансграничен проект за ремонт на пътища

До края на годината Община Гулянци приключва трансграничен проект за ремонт на пътища

Община Гулянци
Снимка: Община Гулянци

В Община Гулянци вървят  ремонти на няколко пътни участъка, включени в проект, финансиран по Програма „Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007–2013”. Целта на проекта е подобряване на транспортната инфраструктура и условията за движение по пътищата в трансграничния регион чрез рехабилитация и ремонт на три пътни участъка, два от които на територията на Община Гулянци и община Долна Митрополи. Това са пътните участъци – Загражден – пристанище Загражден и град Искър –  село Славовица. В резултат на изпълнение на проекта ще се улесни достъпът, движението на транспортни средства и ще се подобрят екологичните характеристики в целевия обхват на проекта. Създава се нова настилка, възстановяват се пътните принадлежности, ще бъде попълнена пътната сигнализация с пътни знаци, което ще гарантира по-добра безопасност и удобства при пътуване.

Отговорни за реализирането на проекта от българска страна са Община Гулянци и Община Долна Митрополия, а от румънска – Окръжен съвет на Окръг Телеорман, който е водещ партньор..

В края на миналата седмица в Гулянци се срещнаха представители на Окръжен съвет Телеорман и на Община Гулянци. Водещият партньор е представен от  целия екип по проекта начело с мениджъра на проекта Елена Сфинтеш, а от страна на Община Гулянци участват заместник-кметът Паскал Пиличев и екип от Общината, ангажиран по проекта, както и представители на фирми и организации, информират от пресцентъра на Община Гулянци.

На срещата е отчетено свършеното до този момент по проекта. Според мениджъра на проекта Елена Сфинтеш свършената работа в Окръг Телеорман е изчислена на 95 %.  От представената от Община Гулянци презентация,  от става ясно, че до този момент са сключени всички предвидени по проекта договори и че строително-монтажните работи на учатъка Загражден – пристанище Загражден се изпълняват по график. Очаква се до началото на месец декември да приключи рехабилитацията и ремонтът на пътния участък.

Заключението от срещата е, че на този етап проектът се изпълнява в график и до края на 2013 година се очаква той да приключи, допълват от общинската администрация в Гулянци.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...