Начало / Общество / До дни ще бъде решен проблемът с движението на тролеите на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил”

До дни ще бъде решен проблемът с движението на тролеите на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил”

До четвъртък, 16 януари, ще бъде решен проблемът, възникнал след ремонта на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил” в Плевен. Това съобщи днес главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов.

Проблемът беше породен от това, че след изграждането на нова, еднопосочна лента за движение по ул. „Хаджи Димитър”, се налага обръщане на стрелките на контактната мрежа на тролеите в този участък. Това се е забавило, тъй като не са били доставени части от чешката фирма, изпълнител на контактната мрежа в Плевен по друг проект.

Зам.-кметът Невяна Иванчева уточни, че от фирма „Тролейбусен транспорт” са били поели ангажимент в участъка на кръстовището водачите да свалят тирантите на тролеите и да се движат на собствен ход до следващата спирка. Не всички обаче са спазвали споразумението и са навлизали в насрещното движение.

Късно днес пристигат представители на чешката фирма и от утре започват работа, каза инж. Иванов. Съдействие ще им окажат и от КАТ – Плевен с патрулиращ автомобил, който ще бъде на мястото на ремонтните дейности.

Основният ремонт на кръстовището на улиците „Самуил” и „Хаджи Димитър” беше включен в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2019 год. с финансиране от целева субсидия за капиталови разходи, стойността му е 115 000 лв. Изпълнението му беше в рамките на сключен договор „Изграждане, основен ремонт и/или реконструкция уличната мрежа на територията на гр. Плевен и кметствата без самостоятелен бюджет”.

Проектът включваше изпълнението на нова асфалтобетоновата настилка на цялото кръстовище; подмяна на бордюрите; нова тротоарна настилка от бетонови тротоарни плочи; новоизградена еднопосочна лента по ул. „Хаджи Димитър” източно от кръстовището; обособяване на паркоместа по ул. „Цар Самуил” южно от кръстовището; осигурена достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр в зоните на пресичане; организация на движението по време на експлоатацията посредством хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация с пътни знаци; повдигнати острови за насочване на автомобилното движение.Изпълнител на обекта е „Новако Строй” ЕООД, гр. Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...