Акценти
Начало / Общество / До дни се очаква решението на съда за края на „Нова Плама”

До дни се очаква решението на съда за края на „Нова Плама”

Силвия Кръстева

Днес се проведе заключителното събрание на кредиторите на „Нова Плама”,  на което беше приет докладът на синдиците за изплатените  суми  на кредиторите на бившата рафинерия.  Общо те са получили близо 45 млн. лева от продаденото имущество на рафинерията.  Обезпечения са получили банки, 2000 работници, покрити са вземания на държавата и общините , както и разноските в производството по несъстоятелност.  Сумата, останала в сметкте на „Нова Плама” , е 32 лв., с които ще бъдат покрити такси в размер на 12 лв. и останалите 20 лв. ще покрият разходите по закриване на фирмената сметка на рафинерията. Това обясни съдия Силвия Кръстева след приключване на събранието на кредиторите.

Следващата стъпка , след като докладът на двамата синдици беше приет без възражения от представители на НАП и ОББ, а след това и от съда, е постановяване на съдебно решение – заличаване на дружеството в Търговския регистър. Според съдия Кръстева то  ще бъде постановено в най-кратък срок.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Demagozi sa politicite. Kogato bjaha GERB Djankov hodi v Plama I SAS sobstvenika davaha obeshtania kak do dekemvri 2012 site restartirat proizvodstvoto v plama, daje govoriha za obnovena instalacia I prochie. Horata barzo zabravjt, ta da Im pripomnja kolko da vjrvat na vsichki sopoli deto as se navadili I drapat za vlast-kolkoto name djavola!