Начало / Здравеопазване / До две години МБАЛ „Св. Марина – Плевен” завършва втори модерно оборудван комплекс

До две години МБАЛ „Св. Марина – Плевен” завършва втори модерно оборудван комплекс

МБАЛ „Света Марина” – Плевен започва изграждането на втори корпус, който ще бъде завършен в рамките на две години и ще е още една крачка към комплексното лечение на пациенти с онкологични заболявания.

Вторият  корпус на клиниката ще бъде изграден на три етапа, като инвестицията ще е в размер на близо 5 млн.лева, научихме от Валери Карааргиров, икономически управител на болницата и неин съсобственик. Първият етап ще бъде завършен през месец октомври и до края на тази година ще заработи единственият в Северна България ПЕТ скенер в частна болница. Скенерът е изключително важен за изследвания при онкологични заболявания. Общо в страната има само пет такива скенера. Новоизграденото диагностично звено ще разполага с ядреномагнитен резонанс, мамограф.

До пролетта на 2017 г. е предвидено да бъде завършено отделението за медицинска онкология – химиотерапия, и ще бъде разширено вътрешното отделение с 50 легла. На трети етап ще бъде пуснато отделението за лъчетерапия, което е заложено да стане до края на 2018 г.

Важен момент  от изграждането на новия корпус е обособяването на конферентна зала  с възможности за телекомуникации за обучение на студенти, специализанти, докторанти и провеждане на научни форуми. Медицинският управител на МБАЛ „Св. Марина” – чл.кор.проф. д-р Григор Горчев, съобщи, че до края на тази седмица ще бъдат внесени необходимите документи за акредитацията на МБАЛ „Св.Марина – Плевен” за университетска болница.

При изграждането на Втория корпус на болницата се предвижда обособяването и на общ паркинг за пациенти. За сметка на болничното заведение ще бъде изградена и спирка за междуселските автобуси, за да се улесни придвижването на пациентите, освен собственият транспорт, с който МБАЛ „Св. Марина” разполага.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...