Начало / Политика / Доц. Стойков по казуса „Бохот”: Очаквахме атака от друго населено място

Доц. Стойков по казуса „Бохот”: Очаквахме атака от друго населено място

„Това беше предварително подготвен сценарий, за който разбрахме и предприехме мерки да го предотвратим. За съжаление ние очаквахме атака в друго населено място, а изненадата дойде от Бохот” – така кметът доц. Димитър Стойков коментира за първи път случая с подменените бюлетини в село Бохот и решението на Върховния административен съд по този казус.  Според доц. Стойков предишният кметски екип е бил изградил различни сценарии за манипулация на вота. „За щастие екипът ми имаше голям опит в правеното на избори, а също получих много стабилна подкрепа от партия ГЕРБ и лично от г-жа Цецка Цачева, за да предотвратим тези сценарии”, заяви доц. Стойков.

По повод атаките, че назначенията в екипа му са на партиен принцип, а не на принципа на професионализма, доц. Стойков бе категоричен: „В моя екип се влиза единствено с доказани качества”. А на твърденията, че новият кмет е подставена фигура и Общината се управлява от друг, отговори, че не е изоставил 27-годишна успешна кариера на хирург и не е преминал през такава тежка предизборна кампания, за да остави някой друг да управлява вместо него.

„Независимо какво се говори, този екип ще работи по колкото е необходимо, за да реализираме идеите си за управление и развитие на Плевен. Ще използваме всички възможности, включително това, че ГЕРБ е управляваща партия и президентът също е от ГЕРБ, за да докажем, че новото ръководство ще реализира успешна програма в своя мандат”, заяви доц. Стойков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...