Начало / Образование / Доц. Емил Бузов: Нужна е ефективна система за обратна информация за реализация на студентите

Доц. Емил Бузов: Нужна е ефективна система за обратна информация за реализация на студентите

Кръгла маса на тема „Реализация на младите учители – настояще и бъдеще“ се провежда днес   в Плевен.  Нейната цел е заинтересованите страни в лицето на РИО – Плевен, Община Плевен, Съюз на работодателите в системата на народната просвета да обсъдят как младите учители да имат по-добра реализация. „Кръглата маса не е предизвикана поради тревожност около  реализацията, а провокираме по-голяма заинтересованост  от страна на работодателите, за да се създадат условия за още по-успешна реализация на младите учители”, каза в началото на срещата доц. Емил Бузов, директор на колежа в Плевен.

Тази година 44 са  завършващите студенти  специалност „Начална училищна педагогика с английски език” и „Предиучилищна педагогика с английски език” в колежа. Общият брой студенти, които  трябва да започнат през октомври новата академична година, е 200. Миналата година Педагогическия  колеж са завършили 53 студенти, но няма точна статистика колко от тях са намерили реализация. Причината е твърде мудно работещата система за обратна информация. „Затова една от идеите на тази среща е да се разработи  механизъм за по-своевременна и достоверна информация за реализацията на студентите от Педагогическия колеж”, обясни доц. Бузов.

009учители кръгла маса

Организатори на дискусионния форум са Педагогически колеж – Плевен, РИО – Плевен, Община – Плевен, Съюз на работодателите в системата на народната просвета – клон Плевен. В срещата  участват преподаватели и студенти от Педагогически колеж- Плевен, експерти на РИО – Плевен, експерти на община – Плевен, директори на предучилищни и училищни образователни институции от община Плевен, представители на областни институции, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НПО, социални партньори.

Гости на срещата са Албена Тотева, началник на РИО-Плевен, Йонита Иванова, началник отдел „Образование” в Община Плевен, Таня Генова – председател на СРСНП-клон Плевен.

010учители кръгла маса

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...