Начало / Последни новини / Дофинансират ФК „Вихър“ – Славяново с общински средства

Дофинансират ФК „Вихър“ – Славяново с общински средства

Да бъдат осигурени допълнителни финансови средства от бюджета на Община Плевен за 2021 г. за Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност ФК „Вихър“ – гр. Славяново, реши Общинският съвет на Плевен.

С Решение № 461 от 25 февруари тази година на Общинския съвет е приет сборният бюджет на Община Плевен за 2021 г. в размер на 125 703 919 лв. В него са определени и средства в група „Физическа култура и спорт“ в размер на 440 000 лв., в т.ч. 10 000 лв. за ДЮШ „Вихър“ –  Славяново. През изминалия сезон представителният отбор на ФК „Вихър“ – Славяново, завърши на второ място в Трета северозападна лига със 72 точки (22 победи, 6 равни и 6 загуби). Участието във футболното първенство в Трета северозападна лига е свързано с разходи, необходими за осигуряване на медицинско обслужване, футболни съдии и дежурни делегати, екипировка и други разходи по издръжката на клуба, както и на два детско-юношески отбора, се посочва в мотивите на предложението. В него е записано още, че сред големите разходи от издръжката на клуба са и тези за транспорт, свързани с пътувания за участие във футболни мачове с отбори от градове като Видин, Козлодуй, Трявна, Враца, Мездра и др. Тези разходи са сериозно увеличени в сравнение с предишни полусезони.

Анализът на изпълнение на бюджета на Община Плевен, конкретно за дейност „Спортни бази за спорт за всички“, показва, че има икономисани средства от спортни прояви, отменени поради наложените ограничителни мерки, свързани с епидемичната обстановка, в т.ч. мероприятия от Спортния календар на Общината през месеците март – юни и състезания от общинския етап на Ученическите игри за учебната 2020/2021г. Това дава  съответната възможност да бъдат отпуснати допълнително средства за подпомагане дейността на ФК „Вихър“.

След обсъждане на предложението Общинският съвет прие сумата за ФК „Вихър“ – Славяново от 10 000 лв., заложена в бюджета, да стане 40 000 лв.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...