Акценти
Начало / Политика / Достена Лаверн: Дясната политика в ЕС е геноцидна, ляв курс ще спаси обществата

Достена Лаверн: Дясната политика в ЕС е геноцидна, ляв курс ще спаси обществата


Достена Лаверн-Александър Симов

В момента Европейския съюз се намира на кръстопът, след като икономическата криза показа, че десните политици са се провалили. Политиката  на „затягане на коланите” е геноцидна политика, която  само малцина припознават като своя. Това каза днес пред журналисти журналистът Достена Лаврен, кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България.  Тя отбеляза колко пагубни са били досега предложенията на десните политици за справяне с кризата в Гърция, Испания и Италия.  „Затова левите партии, ако получат мнозинство в бъдещия Европейски парламент,  ще бъдат изправени пред огромната историческа отговорност – да върнат европейските общества на хората”, подчерта Лаверн и допълни, че има пълната вяра, че европейските институции ще поемат  ляв курс, който ще спаси обществата.

Достена Лаверн и Александър Симов днес имаха  работни срещи с партийния актив в Червен бряг и Долна Митрополия. Леверн беше откровена, че в Долна Митрополия е била разплакана от разказ на лекарка, която трябвало да издава фалшиви медицински бележки за извинение на отсъствия от училище, защото на децата се налагало да работят нощем.

„Престъпление е, когато обществото оставя  младите хора без образование, без работа, без път. Такова общество отива с  пълна сила към катастрофа”, категорична е Лаверн.

Тя обясни, че се е ангажирала с предизборната кампания на БСП, защото „интелектуалната репутация не струва нищо пред цената на хиляди човешки животи, които са жертвани през последните  20 години в България и чиято градивност и усилия са  абсолютно отречени от десните политически сили”.  По думите й отново предстои  цели млади полоколения да бъдат жертвани по същия начин., ако европейските институции не поемат ляв курс, който ще спаси обществата.

Ако бъде избрана за евродепутат Достена Лаверн заяви, че  образованието ще е основния приоритет на България, който ще защитава в Европа.  „Защото идеята за реиндустриализация е пряко свързана с образованието и с политиката за младите хора. За България е от голямо значение образованието и науката ни да получат нов образ и приоритетен статут в рамките на европейската общност и нашето общество на равна нога да участва в ЕС и да предлага решения, които са в наш национален интерес”, изтъкна кандидат-евродепутатът.

Журналистът Александър Симов подкрепи Лаверн и каза, че е крайно време Европа да развърже кесията си за България. Той обясни, че в предстоящата предизборна кампания ще е много важно да бъде чут гласът на обикновените хора, „защото политика, която не е основана на интереса на обикновените хора, не може да бъде наречена политика”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...