Начало / Общество / Докога ще газим в кал и дупки, питат живеещи на ул. „Ген.Скобелев” в Плевен (видео, снимки)

Докога ще газим в кал и дупки, питат живеещи на ул. „Ген.Скобелев” в Плевен (видео, снимки)

Докога ще газим в дупки и кал? С този въпрос потърсиха ИнфоПлевен живеещите на ул. „ Ген. Скобелев”  в Плевен, която е само на крачка от централна пътна артерия и от ХГ „Илия Бешков”, но е на път да стане почти непроходима.

Проблемите на живеещите там започнали преди около година , когато частен инвеститор започнал строеж на жилищна сграда на собствен терен. Първо улицата била разкопана за полагане на ВиК. Последвали изкопи за полагане на тръби за парно, после  – за прекарване на кабели за ток.

Сега тихата и спретната доскоро уличка е цялата в кални коловози. Частният инвеститор не изпълнил задължението си да възстанови унищожената улична настилка.

IMG_7355улица

Живеещите в кооперациите наоколо – около 40 семейства, подали сигнал в Община Плевен още през септември миналата година. Отговорили им да сигнализират ДНСК. От там пак препратили хората да се жалват в Общината. След втората жалба от общинската администрация са извършили проверка на място. Но все още няма промяна.

Затова хората потърсиха съдействие от медиите, за да се разреши по-бързо техният проблем. За да се движат свободно нашите деца и баби, казват те.

Във видеоматериала е краткият им разказ и недоволството им от това, че са принудени да газят в кал и да търпят облаците прах през лятото. И очакват институциите да се самосезират и проблемът им да бъде разрешен.

А снимките красноречиво говорят за ситуацията.

IMG_7351улица кал

IMG_7352улица кал

IMG_7362кооперация -улица

IMG_7349улица - заден двор

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...