Акценти
Начало / Култура / „Додекамерон” на Иван Стамболов представят тази сряда в Плевен

„Додекамерон” на Иван Стамболов представят тази сряда в Плевен

Додекамерон„Додекамерон” е събрала историите на 12 приятели, разказани по време на срещите им в продължение на дванайсет недели  във Вила „Ерика“, където твори един от най-конфликтните, но същевременно и един от най-гениалните живи готвачи на света. Това е Задругата на Додекамерона, която подобно на младежите от ХIV век, които бягат от чумата във Флоренция, днес бяга от световната финансова и икономическа криза. Задругата има правило – на всяка сбирка, освен на изтънчените храни и напитки, приятелите ще се наслаждават и на по една история, разказана от някого от тях. Така е създадена „Додекамерон”.

Разказаните историите са действителни случки, разказвани, преразказвани, украсявани и доизмисляни в компания години наред. Сред тях са историите за възкръсналия заек, за опустошеното бунгало на поетесата, за прелитащия Бетовен, за въздуха в бъбреците, за убийството на фриленсърката и пъпчивата проститутка и за много други смешни и забавни случки. Книгата е приятна и уютна за четене и както казва авторът, е еднакво подходяща и за плажа, и за пред камината, когато краката ти са увити в карирано одеяло, а в тях спи ленив дог.

 „Додекамерон“ е третата книга на Иван Стамболов след „Безобразна поезия“ и „Сула в огледалния свят (Дзен и изкуството да си обършеш гъза)“.

В Плевен „Додекамерон” ще бъде представена в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев” на 17 декември, сряда, от 16.30 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...