Акценти
Начало / Общество / Договориха проектни предложения за рехабилитация на пътна инфраструктура в Долна Митрополия, Пордим и Червен бряг

Договориха проектни предложения за рехабилитация на пътна инфраструктура в Долна Митрополия, Пордим и Червен бряг

Разработването на три проектни предложения за рехабилитация на пътна инфраструктура в общините Долна Митрополия, Пордим и Червен бряг бяха обсъдени днес. Разработването на три проектни предложения бе договорено на българо-румънска среща в Областна администрация – Плевен. Преговорите се водиха между представители на Окръжен съвет Телеорман от румънска страна и кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, кмета на Община Червен бряг Павлин Фильовски и представители на Община Пордим от българска.
В рамките на срещата бе договорено разработването на три проектни предложения за рехабилитация на пътна инфраструктура в трите общини. Максималната допустима стойност за проектно предложение, съгласно изискванията на Програмата, е 8 000 000 евро. Проговорите доведоха и още едно решение, касаещо разработването на още един съвместен проект за подобряване на съвместното управление на риска – в частност борба и превенция на наводненията посредством укрепване/реконструкция на диги между община Червен бряг и община Александрия.
Първата покана за набиране на проектопредложения по INTERREG V-A Румъния – България стартира на 26 март 2015. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2015.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...