Акценти
Начало / Общество / Довършват ремонта на Кнежа – Искър в рамките на строителния сезон

Довършват ремонта на Кнежа – Искър в рамките на строителния сезон

Рехабилитацията на пътя Кнежа – Искър ще бъде завършена през този строителен сезон, така отговориха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/ на поставен от нас въпрос за срока, в който трябва да приключат дейностите.

От Агенцията уточняват, че изцяло е завършен ремонтът на мостово съоръжение в град Искър, изпълнени са около 90% от локалните ремонти на участъците извън града. Предстои преместването на трафопост, който е близо до мостовото съоръжение в Искър, доизграждане на дъждовната канализация, тротоарите в града и др.

Ще припомним, че строителството на обекта стартира на 2 юли 2012 год. и трябваше да приключи за 5 месеца, но през ноември с настъпването на зимата дейностите бяха преустановени. Освен това, ПУДООС подкрепи искането на ръководството на Община Искър за изграждане на колекторна канализация през града. От април тази година с подновяването на строителния сезон започнаха и подготвителните работи на обекта и продължаването на ремонтните дейности. В едната част на града в момента вече трасето се подготвя за асфалтиране, насипан е чакъл, от другата страна – откъм Плевен, все още не е.

Рехабилитацията на пътя Кнежа – Искър е част от лот 1, финансиран от ОП „Регионално развитие”. Общата дължина на участъка е 6.741 км. Стойността на договора с изпълнителя на строително-монтажните работи е 7 951 068, 54 лева без ДДС.

Въведена е временна организация на движението по обходни маршрути, като е поставена и необходимата пътна сигнализация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...