Акценти
Начало / Последни новини / Добро начало за СКТМ Тетрон за купа България „Млад олимпиец“

Добро начало за СКТМ Тетрон за купа България „Млад олимпиец“

Плевенският клуб по тенис на маса Тетрон започна добре участието си в националния турнир за купа България „Млад олимпиец“ при момчетата до 15 години. Горна Оряховица бе домакин на първия етап от индивидуалната надпревара за Северна България. Треньорът на плевенчани Владимир Петков заложи на десет свои възпитаници. От тях най-добре се представи Антоний Стефанов, който завърши на пето място. Той не остави шансове на съперниците си в квалификационната група, излизайки от нея с пълен актив от три победи. После започна елиминационната фаза с успех над двама противници. Не можа обаче да преодолее Мартин Петров от Монтана, който в последствие спечели първото място. След загубата наложи волята си над още двама опоненти.

Съотборникът му Алекс Боев приключи на десето място. И той спечели всичките си срещи в групата. После елиминира един съперник. След това отстъпи на станалия накрая трети в състезанието Димитър Иванов от Варна. Боев продължи с още две победи, а в последния си мач загуби от Иван Маринов от Търговище. Само на позиция след Боев завърши съотборника му Никола Андреев. Той не срещна сериозна съпротива в групата и излезе победител от нея. В елиминациите продължи победния си ход. След изключително оспорвана битка на осминафинала отстъпи на тенесист от Видин. До края записа още победа, загуба от Иван Маринов и пак победа.

Ивайло Косев пък се класира на 17-о място. Групата му бе трудна и той допусна в нея едно поражение, но другите си срещи спечели. На старта на елиминациите го победи вицешампиона от състезанието Огнян Николаев от Русе. След тази среща Косев спечели останалите си четири.

„Доволен съм от представянето на момчетата. Антоний и Алекс можеха да се класират по-напред. И това ще стане – те има съответно две и три години още да играят в тази възрастова група. Регламентът предвижда отборите завършили на първите три места в крайното подреждане на „Млад олимпиец“ да се класират директно /без квалификации/ за държавното първенство. Смятам, че ние имаме големи шансове да завършим на първото място в турнира“, коментира Владимир Петков.

Снимка: pia-news.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...