Начало / Култура / Доброто и позитивното в разкази от истинския живот представи Мариан Желев в Плевен

Доброто и позитивното в разкази от истинския живот представи Мариан Желев в Плевен

Една позитивна книга с разкази от заобикалящата ни действителност бе представена вчера пред плевенска публика в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Книгата с планински разкази „На бял свят“ на Мариан Желев е сборник с разкази от 40 истински истории, издаден през 2015 г.. След Варна, Разград, хижа Козя стена, София, Монтана и Добрич, сборникът с разкази се срещна и с читатели от Плевен.

Срещата с плевенската публика бе един свободен разговор, посветен на удоволствието да разказваш, пътуваш, споделяш. Един свободен диалог с много, много позитивно настроение. Мероприятието откри директорът на ХГ „Дарение Колекция Светлин Русев” Мария Мескин, която запозна събралите се любители на словото с биографията на автора и написаното от редактора на книгата Огнян Антов.

книга Мариан Желев 2

„„На бял свят“ е мемоарна книга. Това е сборник с разкази, обединени от една идея – да бъдат споделени, да бъдат артикулирани, да бъдат подарени. „Всичко става с добро чувство, малко оптимизъм и свободно време“, пише авторът и в това изречение можете да видите диаграмата на книгата: това са спомени, топлещи сърцето на разказвача (и на автора, и на читателя), всички те са разказани с ентусиазъм и перспектива (оптимизъм, радостно чувство), а темите, около които се въртят, са все свързани с любимите хора и любимите занимания. Добрите истории са именно добри спомени“, казва Огнян Антов за книгата.

Мариан Желев

„Не се учудвайте, ако след прочита на книгата научите повече за родината, за 90-те години на миналия век. Със сигурност ще научите много за автора. И ако в един момент си кажете например „Ех, да му имам спомените“ – то в този момент вие ще сте почувствали основната сила на книгата: да увлича с оптимизма си и да го превръща в своя кауза“, споделя още редакторът за „На бял свят“.

книга Мариан Желев 4

Надявам се за 80-годишнината си да имам възможност да издам книга с 80 разказа, сподели от своя страна авторът на книгата Мариан Желев. „На бял свят“ съдържа 40 разказа, които са подарък за приятелите на автора по повод неговия 40-годишен юбилей. Юбилеят отминава, книгата остава, спомените се подреждат и се номерират. И книгата излиза на бял свят, обобщава Желев.

книга Мариан Желев

„Държах корицата на книгата да бъде бяла, защото има много позитивизъм в нея. Разказвам добри истории. Разказвам истории за хора, които съм срещал и които познавам, с които сме приятели. Има много истории и от чужбина, тъй като имах възможност да пътувам доста – от Китай, Испания, Гърция, Турция, Лондон и т.н. Но моето място е тук – в България, където винаги се връщам“, сподели още с плевенската публика Мариан Желев.

книга Мариан Желев 6

След краткото представяне на сборника, Мариан Желев и неговата кръстница Габриела Димитрова прочетоха няколко разказа за плевенската публика. Потопени в спомени за отминали години, присъстващите усетиха магията на детството, силата на приятелството и надеждата в позитивизма, поднесени с лекота в разказите за доброто на Мариан Желев.

книга Мариан Желев 5

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...