Акценти
Начало / Последни новини / Добромир Николов с шампионска титла и два сребърни медала

Добромир Николов с шампионска титла и два сребърни медала

Троен успех за Добромир Николов от АК Плевен 2014 в националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст. Възпитаникът на треньора Никола Николов /негов дядо/ стана шампион и два пъти вицешампион в столична зала „Асикс Арена”. Талантливият плевенчанин отвя конкуренцията в спринта на 60 метра с препятствия и завоюва златния медал. Най-сериозните му съперници – съотборниците Симеон Стоянов и Мирослав Маринов от Супер спорт /Варна/ изостанаха доста след него.

Добромир спечели сребърен медал в бягането на 200 м. По-бърз от него бе само Веселин Живков от столичния Академик. Съотборникът му Теодор Сопотски допълни призовата тройка.

Николов бе част от щафетата на клуба и заедно с Цветелин Кирилов, Цветан Георгиев и Теодор Димитров се класираха на второто място на 4х1 обилколка. По-бързи от плевенчани бяха само спринтьорите на Супер спорт /Варна/.

Бронзов медал за СКЛА Феникс 2004 /Плевен/. Завоюва го Алина Грънчарова в тройния скок. 11,39 метра бе най-добрия резултат на възпитаничката на Светослав Топузов. Тя се класира шеста в скока на дължина. Шампионка и на двете дисциплини е Александра Начева от СКЛА Ботев /Пловдив/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...