Акценти
Начало / Последни новини / Добромир Николов е вицешампион с личен рекорд, а Габриел Митов – четвърти на Балканите

Добромир Николов е вицешампион с личен рекорд, а Габриел Митов – четвърти на Балканите

Сребърен медал с нов личен рекорд, четвърто и девето място за Добримир Николов. Това е равносметката за лидерът на АК Плевен 2014 в балканския шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, чийто домакин бе Истанбул /Турция/.

Плевенчанинът победи в едната серия на 60 метра с препятствия, а резултатът му 8.082 (8.09 секунди) е нов личен рекорд за него. Той му осигури сребърния медал. Титлата заслужи Серхат Булут (Турция) с 8.00 сек. Добромир се състезава и в първи пост на щафетата 4х400 м на България, където квартетът ни в състав Добромир Николов, Гени Семковски, Еркан Низам и Веселин Живков финишира четвърти с 3:27.70 минути. Николов участва и в сериите на 60 м гладко бягане, където се класира девети със 7.14 сек.

Нов личен рекорд – 2.06 метра и четвърто място за Габриел Митов на скок височина. 3 сантиметра не достигнаха на атлетът от Спринт /Червен бряг/ за бронзов медал. Той преодоля от раз 1.90 м, 1.95 м и 2.03 м. От трети опит се справи с 2.00 м и 2.06 м. Накрая направи три фаула на 2.09 м. Балкански шампион в сектора стана скачач от Украйна. Два сребърни и един бронзов медал е равносметката на българските атлети в Истанбул.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...