Акценти
Начало / Общество / Доброволчески лагер отново организират в Левски

Доброволчески лагер отново организират в Левски

  За втора година в град Левски се организира доброволчески лагер. Той ще се проведе под патронажа на кмета Любка Александрова на 29 и 30 август в парка до ЖП гарата в града.

Организатор на лагера е  СОНИК СТАРТ съвместно с Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик,Драгоман и Червен бряг,  Центровете за настаняване от семеен тип в Левски, Карлово, Първомай, ,Драгоман и Червен Бряг, Дневен център за деца с увреждания в  Карлово; Центровете за социална рехабилитация и интеграция в Левски, Балчик и Карлово; Защитено жилище за лица с умствена изостаналост и Дневен център за деца и младежи с увреждания гр. Червен бряг.

Под мотото „Смелите мечти оставят следи“ и тази година участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо и изживеят доброволческата мисия, като дадат своя принос в предварително сформираните „работилнички на доброто“. Разнообразните дейности, които ще бъдат част от програмата на събитието, общите цели, срещата с дългогодишни доброволци, които отдават своята енергия в полза на другите, дават поле за изява, откриване и развиване на способности, споделяне на идеи, изграждане на ценни приятелства, незабравими преживявания и разбиране на основното – че всеки има своята важна роля за постигането на доброто и промяната.

Доброволческият лагер е  част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за толерантност  „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел”.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...