Акценти
Начало / Общество / Доброволци помогнаха на бездомник от Червен бряг да намери покрив и прехрана

Доброволци помогнаха на бездомник от Червен бряг да намери покрив и прехрана

59-годишният Красимир Борисов от днес вече няма да спи сврян като куче в трафопост в центъра на Червен бряг, а ще има нормален покрив над главата си и осигурена храна. Това стана възможно благодарение на доброволци, общински съветници от Червен бряг, директори на институции.

Преди няколко месеца в Община Червен бряг е подаден първият сигнал за мъж, който спи под трафопост в центъра на града. От няколко месеца Красимир Борисов намира подслон там, след като остава без покрив. Историята му научаваме от Христо Гешов, който е натоварен от кмета на Червен бряг – инж. Данаил Вълов,  да съдейства за решаване на проблема. Борисов е родом от село Чомаковци, но къщата му там се руши и той е принуден да се премести да живее при брат си в село Ракита. Брат му обаче се жени и Красимир отново остава без покрив, защото трябва да напусне. Той има 4 деца, но те не се интересуват от него. Така мъжът, който е прекарал инсулт, се озовава под трафопоста без пари, разчитайки единствено на храна от обществената трапезария.

В това състояние преди дни го вижда Христо Гешов. От днес мъжът е настанен в наследствен имот на Гешов в Чомаковци. Благодарение на общинските съветници Георги и Петьо Максимови, които ще поемат разходите за месец, той ще може да ползва безвъзмездно ток и вода. След намесата на Наталия Лукова -директор Дирекция Социално подпомагане, след месец мъжът ще може да бъде настанен в социално заведение, където ще може да се чувства пълноценен.
От Социалния домашен патронаж  и лично Веселин Петров, е поел ангажимента да извозва за Красимир храната, полагаща му се от обществената трапезария.
„Днес направихме добро благодарение  и на кмета на Община Червен бряг – инж. Данаил Вълов, с чията подкрепа  решихме този проблем и намерихме покрив за бездомния мъж. Надявам се една такава новина да отвори сърцата на хората и който има желанието да подари обяд, вечеря или каквото и да е на този човек, може да се свърже с мен или с кмета на с. Чомаковци и да предаде посланието нататък”,  каза Христо Гешов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...