Акценти
Начало / Общество / Доброволци от Червен бряг: Трагедията в Мизия трудно може да се опише

Доброволци от Червен бряг: Трагедията в Мизия трудно може да се опише

20140818-234024.jpg

Община Червен бряг изпрати в Мизия свои служители, които като доброволци се включиха в разчистването на разрушените от наводнението къщи. По техни думи, трагедията трудно би могла да се опише и са категорични, че градът още дълго ще има нужда от помощ и подкрепа. За всеки, който би желал да последва техния пример, инж. Илиан Банчев, служител по сигурността от Общината, дава предварителни напътствия:
Преди тръгване доброволците да се запасят с достатъчно количество ръкавици и маски за лицето, да са екипирани добре и обути задължително с гумени ботуши. Да носят със себе си вода и храна, и най-важното – собствени инструменти.
В Мизия е създадена добра организация и още на входа хората биват насочвани или съпровождани към местата за разчистване, споделят доброволците. Работата обикновено продължава от 8 сутринта до 20.00 ч. вечерта.
С дарение на стоки от първа необходимост за пострадалите се включи екипът на бар-грил „Ропотамо“ от Червен бряг.
Дарение изпрати и приемната майка от с. Телиш, Валя Линкова. То включваше 2 чувала с дрехи, един чувал със зимни якета, 3 колички, детско креватче и столчета за кола. Волята на дарителя е те да бъдат предоставени на нуждаещите се деца в потопен ия град.
Червенобрежанинът Николай Димитров Николов пък е един от първите, помагали в нощта на бедствието на 1-ви срещу 2-ри август, когато беше спасен живота на повече от 150 жители на гр. Мизия. Николай е сред шестимата доброволци, наградени от бившия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

20140818-234044.jpg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...