Акценти
Начало / Общество / Доброволци освежиха двора на детската клиника в УМБАЛ – Плевен

Доброволци освежиха двора на детската клиника в УМБАЛ – Плевен

Десетки доброволци се включиха в почистването и освежаването на дворните пространства около детските клиники на болници в страната. Акцията бе организирана за втора поредна година от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ в подкрепа на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. Тя се проведе под мотото #Заедно за по-добра среда за нашите деца!

Лечебните заведения, в които бе организирано почистване в събота, са УМБАЛ „Св. Марина“-Варна, МБАЛ „Св. Анна“-Варна и УМБАЛ „Г. Странски“-Плевен. В трите болници бяха събрани отпадъците. В университетската болница във Варна бяха ремонтирани пейки, а в „Св. Анна“ освен пребоядисването на елементи от детската площадка, бяха монтирани и 3 люлки. В Плевенската болница бяха пребоядисани съоръженията за игра, пейките и кошчетата за отпадъци. В МБАЛ Русе бе окосен и обезпаразитен вътрешния двор на лечебното заведение.

Всички доброволци получиха сертификат за участие в почистването и подарък – плюшено мече.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо. Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на около 10 000 хоспитализирани деца.

доброволци почистване УМБАЛ 1

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...