Акценти
Начало / Общество / „Доброволци за Кайлъка“ с нова идея за облагородяване на парка

„Доброволци за Кайлъка“ с нова идея за облагородяване на парка

Гражданската група „Доброволци за Кайлъка” представи днес пред областния управител Мирослав Петров своя нова идея за облагородяване на парка.

 „Доброволци за Кайлъка” предлагат Площадката на целувките да се превърне в безплатна сцена за изява различни изкуства. Първоначалните намерения предвиждат полагането на настилка на няколко нива, зрителски места – пейки, централен подиум и декоративни парапети, които да опасват конструкцията. „Доброволци за Кайлъка” имат идея, при наличие на достатъчно средства и след като бъдат взети необходимите разрешителни, да изградят и рампа за хора с двигателни затруднения, която ще направи мястото достъпно за тях, както и за майките с колички. От неправителствената организация имат идея и за изграждането на навес над самата сцена.

„Инициативата ви е  чудесна и можете да разчитате на моята подкрепа. Досегашните

начинания на „Доброволци за Кайлъка” са наистина успешни и най-вече подкрепени от много плевенчани. Това може само да ме радва, защото е великолепен пример за това, че добрата кауза не само обединява и вдъхновява, но постига добри резултати в полза на обществото.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Първото, с което се ангажира той в подкрепа на идеята на „Доброволци за Кайлъка”, бе съдействие при почистването на площадката. Петров помоли да бъде информиран при всеки следващ етап от реализирането на тази чудесна гражданска инициатива, защото високо цени предприемчивостта и значимостта на такива доброволчески проекти.

На срещата днес присъстваха още заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов и арх. Трифон Иванов – директор на дирекция „АКРРДС” в Областна администрация – Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...