Акценти
Начало / Здравеопазване / Дни на репродуктивната медицина започват в Плевен

Дни на репродуктивната медицина започват в Плевен

От 28 до 30 април Плевен ще е домакин на Дни на репродуктивната медицина. Научният форум ще бъде открит днес в 8.30 часа, в хотел „Ростов”. Тази година темата на срещата в Плевен е “Репродуктивна медицина 2017 — противоречия и консенсус”.

Над 200 са регистрираните участници, които ще дискутират съвременните постижения и противоречия във фундаменталните и практически аспекти на репродуктивните неуспехи. Предвидени са 10 научни сесии, в които ще участват акушер-гинеколози, имунолози, ендокринолози, генетици,, андролози, неонатолози, психолози от цялата страна.

За първи път тази година ще има сесия по „Медицинско право”, в рамките на която доклад ще направи проф. Дарина Захариева. На работната среща ще бъде представен и новият учебник по медицинско право, чийто автор е проф. Галина Зиновиева.

Научният форум се провежда под патронажа на проф. д-р Славчо Томо – ректор на Медицински университет — Плевен, и Българската асоциация по клинична имунология, с председател проф. д-р Елисавета Наумова, д.м.н.

В рамките на Дните на имунологията ще бъде отбелязан Международният ден на имунологията, както и 10-годишнината от създаването на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...