Акценти
Начало / Общество / Дни на отворени врати организира Българо-германският център в Плевен

Дни на отворени врати организира Българо-германският център в Плевен

Плевенският клон на Българо-германския център за професионално обучение” се присъединява към инициативата на немското посолство „Германия празнува с Плевен” и обявява Дни на отворените врати. Инициативата започва от 15 май и ще продължи до 21 май. По този повод от 12.30 часа на 15 май в центъра ще гостува шарже д’аферът на Посолството на Федерална република Германия Райнхард Крап, който ще открие официално новата компютърна зала на плевенския клон на центъра, която е оборудвана със съвременни персонални компютри и съответните помощни учебно-технически средства.

Центърът ще е домакин на поредица от интересни мероприятия с практическо приложение, които биха били полезни за тези, които преподават или изучават немски език. На 17 май посетителите ще могат да разгледат и да се забавляват със специална изложба “Musik + X” на Гьоте-институт България, която е посветена на съвременни музикални стилове като поп, хип-хоп, инди и техно от Германия. Изложбата е съпроводена с компакт дискове и тестове, с помощта на които посетителите могат да проверят своите познания, наблюдателност и аналитични умения. В същия ден в центъра ще се проведат две дискусионни работилници: „Добротворчеството в Германия” от 11.30 часа и “Дискриминиране на малцинства” от 14.00 часа със сдружение „Младеж за  разбирателство – България“ и ученици, изучаващи интензивно немски език.

На 20 май от 15.00 часа и на 21 май от 13.00 часа, конферентна зала Север на плевенския център ще „подслони” преносимо студио за ситопечат, с което  художниците Йенс Бесер от Дрезден и Валери Гюров от София вдъхновяват колегите си за работа с този метод.

Дните на отворените врати ще дадат възможност на всеки посетител да стане пряк наблюдател на учебния процес в направленията строителство, дървообработване, заваряване и компютърни технологии. Тези, които имат интерес, могат да надникнат и в работилниците на Българо-германския център – дърводелска, работилница за полагане на фаянс и теракот чрез различни техники на залепване, по зидарии и мазилки, по сухо строителство, работилница за интегрирани топлоизолационни системи и саниране, покривни покрития, работилници по ВиК, заваряване и електрически инсталации.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...