Начало / Последни новини / Днес стартира А ОФГ Плевен

Днес стартира А ОФГ Плевен

42 отбора ще участват във футболните първенства на Плевенска област през новия сезон 2019/2020 година. 12 от тях стартират днес от 18:00 часа в шампионата на А областната футболна група (ОФГ) – Ботев (Комарево), Ботев (Трънчовица), Венци (Искър), Вихър (Гулянци), Войвода (Драгаш войвода), Гигант (Белене), Левски (Брест), Левски (Левски), Мизия 2005 (Кнежа), Палфингер (Червен бряг), Ситомир (Никопол) и Тръстеник (Тръстеник). Останалите 30 тима започват на 31 август. Те са разпределени в трите Б ОФГ по 10 отбора.

Паралелно с въпросните четири първенства ще се играят и още два турнира – купа България и купа на Аматьорската футболна лига (АФЛ). Първият стартира и аматьорския представител на Плевенска област вече е известен – Партизан (Червен бряг). Той отстрани Вихър (Гулянци) с 5:2 и продължава срещу Хебър (Пазарджик).

За купата на АФЛ от нашата Област ще се включат трите ни клуба, участници в първенството на Северозападната Трета лига – Вихър (Славяново), Партизан (Червен бряг) и Ювентус (Малчика). През следващата седмица в Областният съвет на БФС – Плевен ще бъде съставена програмата и изтеглен жребия за определяне на съперниците. Победителят на областта ще продължи участието си в следващия кръг срещу най-добрите от Северозападния регион.

Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации (през септември и октомври), квалификационни срещи с участието на областните първенци (ноември – март), полуфинали и финал (април –  май). Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен.

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят, а директно се изпълняват дузпи до излъчване на победителя.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...