Акценти
Начало / Култура / Днес посрещаме Дядо Коледа в Плевен и какво още в седмичния културен афиш

Днес посрещаме Дядо Коледа в Плевен и какво още в седмичния културен афиш

Днес в 17.30 часа на площад «Възраждане» в Плевен ще посрещнем Дядо Коледа. Всички деца, които желаят, ще могат да се снимат с белобрадия старец.

Малко по-рано, в 13.15 ч добрият старец ще пристигне на гарата в Плевен. Вагонът му, третият в композицията,  ще може лесно да бъде разпознат по празничната украса  със специални гирлянди, изработени от деца в неравностойно положение.

Дядо Коледа ще бъде в Плевен и във вторник,  22 декемри. От 18 часа той ще чака плевенските деца до елхата пред Общината.

Коледен благотворителен бал организират на 21 декември от 17.00 ч. в читалище „Съгласие”.  За гостите артистични изненади са подготвили децата при Балетната школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия“ и вокална група „Арлекино“.

Във вторник, 22 декември, от 16.30 часа в ХГ «Дарение Светлин Русев» ще бъде представена новата книга на Вана Николова. Организатор –  Съюз на писателите – Плевен.

От 17.30 часа във вторник, във Военния клуб в Плевен ще започне третото издание на фестивала „Моя страна, моя България”. Фестивалът по традиция се провежда в навечерието на рождената дата на големия български певец и композитор Емил Димитров, който е роден на 23 декември в Плевен. Тази година във фестивала ще участват хор „Кайлъшко ехо” – Плевен, вокална група „Надежда” – Долна Митрополия и Фамилия Чапанови.

В сряда, 23 декември, в католическия храм «Света Дева Мария от Фатима» Коледен концерт ще изнесе  Плевенска филхармония и ОХ „Гена Димитрова. Ще звучат популярните и обичани в цял свят коледни песни. .Вратите на храма са отворени за всички, които искат да усетят духа на Коледа! Началото на концерта е от 19 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...