Начало / Политика / Общински съвет – Плевен заседава по предварителен дневен ред от 36 точки

Общински съвет – Плевен заседава по предварителен дневен ред от 36 точки

По предварителен дневен ред от 36 точки ще заседава днес Общинският съвет на Плевен. На заседанието съветниците ще разгледат предложения за приемане на две нови наредби – Наредба №24, която е за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост, и Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Плевен.

В проекта за Наредба №24 се посочва, че целта на приемането й е изпълнението на законови задължения и определянето на условията, реда, контрола по поддържането и използването на прилежащата площ от етажната собственост, както и санкциите, които ще се налагат при констатиране на нарушения. Така например собственик или обитател в сграда с режим на етажна собственост, който наруши правилата установени с тази Наредба, според предложението ще се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице. При повторно нарушение наказанието е глоба от 100 до 300 лв., когато е физическо лице, или имуществена санкция от 300 до 600 лв., когато е юридическо лице.

Втория предложение за Наредба е свързано с ефективното използване на услугите в детските градини и повишаването на тяхното качество. Ще се разгледат условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските градини на територията на Община Плевен. В нея се посочва, че в детските градини могат да се откриват яслени групи за отглеждане на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Предучилищното образование се организира в четири възрастови групи, за които ще важи целогодишен прием при налични свободни места.

В четвърта точка в предварителния дневен ред на сесията е предложение за приемане на Наредба за допълнение на Наредба №20 за определяне размера на местните данъци. Закон за допълнение на Закона за местните данъци и такси ще влезе в сила от 1 януари 2017 г.

Днес съветниците ще трябва да решат и за експерт – счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2016 г. на „Тролейбусен транспорт“ и „Инжстрой“. В девета точка пък е предложение от съветника Христослав Михайлов за избор на управител на общинската фирма „Паркстрой” ЕООД.

Съветниците ще разгледа и три предложения, свързани с утвърждаването на решенията на комисиите, провели конкурсите за избор на управители на „Дентален център I – Плевен“, „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Плевен“ и „ДКЦ II – Плевен“.

В точка 12 е предложение за рефинансиране на банков ипотечен кредит на общинското дружество „Тибор“.

Общински съвет ще вземе решение за закриването на детската градина в село Коиловци. Вносител на предложението е кметът Георг Спартански. Градината се посещава само от 5 деца, което е в противоречие с изискванията за минимален брой от 12 деца.

В дневния ред са включени още предложение за отдаване под наем на общински имоти за предоставяне на РИЕ /билбордове/, предложение за отдаване под наем без търг или конкурс на Сдружение „Автомобилен и картинг спортен клуб – Плевен Рейсинг – ТИМ” на нежилищен имот от 430 кв.м. /частна общинска собственост/ на бул. „Г. Кочев”, предложение за безвъзмездно ползване на помещения на първия етаж в сградата на „Дентален център І – Плевен” на бул.”Русе” №1 за нуждите на екипа по предоставяне на услугата „Приемна грижа” по проект „Приеми ме 2015”.

На сесията председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Плевен Георг Спартански ще отчетат средствата за командировъчни разходи за периода 01.04.2016 г. – 30.06.2016 г. Ще бъде отчетена и дейността на Общински съвет – Плевен за периода 01.01.2016 г. – 30.06.2016 година.

Последна точка в предварителния дневен ред е питане от общинския съветник Николай Николов Маринов.

Сесията ще се проведе от 9:00 часа в сграда „Гена Димитрова“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...