Акценти
Начало / Образование / Днес ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен чества своя патронен празник
SONY DSC

Днес ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен чества своя патронен празник

Днес ПГ по хранително – вкусови технологии „Луи Пастьор”, гр Плевен чества своя патронен празник – 62 години от основаването си.

Директорът на гимназията инж .Лилия Петкова в своето слово честити празника на всички ученици и служители и им пожела здраве, вдъхновение и сили, с които да преодоляват трудностите и предизвикателствата пред които сме изправени по пътя на призванието. Петкова припомни и една от знаменитите мисли на Патрона на гимназията Луи Пастьор –  „Успехът идва с този, който е готов за него!”

Празничната програма започна с представяне на професиите.

Учениците от 11„а” клас  от специалност „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост” представиха презентация за широкото практическо приложение на хладилната и климатична техника в живота. Показаха моменти от своята практика в реална работна среда. Доказаха, че без специалисти като тях не може.Тяхното въображение откри нови хоризонти за развитие на хладилната и климатична техника.

Ученичките Денислава Даковска и Мария-Магдалена Гарибова от 10„а” клас от специалност „Контрол на качаството и безопасност на храни и напитки”  представиха презентация с любопитни факти за храните. Програмата продължи с представяне на специалността „Хранително-вкусова промишленост”, като основен отрасъл и дял от леката промишленост, който преработва земеделски продукти за производство на храни и напитки. Учениците Владимир Георгиев и Силвия Иванова от 11„а” клас разкриха малки тайни за хляба, като необходима част от нашата трапеза.

%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b81

В „Часа на таланта” взеха участие учениците Венцислав Батев и Християн Недков от 11„а” клас, представиха скеча „Изпит по електротехника”. Ася Маринова от 12”а” клас изпълни народната песен „Катерино моме”; „Виетнамска песен” в изпълнение на Алсия Чинх Ван от 12„а” клас; народен танц с участието на учениците от 9„а” Владимир Цветанов, Дамян Петров и Дилян Георгиев и Петя Илиянова и Йоана Асенова от 10„а„ клас.

Гости на нашия празник бяха г-н Антон Георгиев – „Полюс – ТМ”- Плевен, г-н Цветомир Йотов – председател на Занаятчийска камара – Плевен, полк. Радослав Георгиев – председател на Сдружение „Артилерия”, Медии от община Плевен, ученици, родители и служители.

 Кулминация на тържеството бе запалването на  коледната елха.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...