Акценти
Начало / Крими / За края на май отложиха делото срещу Хуриет Сюлейманов

За края на май отложиха делото срещу Хуриет Сюлейманов

съдЗа 28 май е отложено делото, което Окръжен съд – Ловеч трябваше да разгледа днес срещу Хуриет Сюлейманов, който причини смъртта на тримата плевенчани Влади, Ники и Цвети при катастрофа край Луковит на 5 май миналата година. Делото срещу Сюлейманов влезе в съдебната зала на 19 януари 2015 г., но беше отложено, защото тогава подсъдимият не се яви. На 27 март беше даден ход на делото, но плевенските вещи лица по експертизите и няколко от свидетелите не се явиха в съдебното заседание. Днешното заседание отново не се проведе, поради неотложен ангажимент на член от състава на съда.

Припомняме, че на 5 май м.г. 30-годишният Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а три месеца по-късно в болница битката за живота изгуби и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев.

След катастрофата Сюлейманов, който няма шофьорска книжка и има 12 осъдителни присъди и 90 регистрации в полицията, се укри, но бе задържан от МВР и му бе наложена мярка за неотклонение “домашен арест”. След като не се яви пред съда, мярката му беше променена в „задържане под стража”, а той обявен за общодържавно издирване.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...