Акценти
Начало / Култура / Днес откриват Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”

Днес откриват Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”

От 4 до 6 септември градът ни ще е домакин на Първия международен фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”. Над 400 фолклорни формации, близо половината от които са чуждестранни самодейни състави от побратимени на Плевен градове, ще се изявят на сцената на фестивала.

Той има конкурсен характер. Конкурсната програма за българските участници ще започне днес  от 15.00 часа на сцената на площад „Възраждане”.  В 16.45 часа от площада при ДКТ „Иван Радоев” ще потегли дефиле на чуждестранни и български участници. Те ще имат възможност за няколко минутнто представяне на площад „Свобода”, след което дефилето ще продължи към площад „Възраждане”.  Там в 18 часа ще е официалното откриване на фестивала.

Веднага след него започват концертните изпълнения на чуждестранните фолклорни състави.

Утре, 5 септември, от 15 до 17 часа на сцената на пл. „Възраждане” е свободната програма на  участниците от България.  След това  започва конкурсната програма за чуждестранните фолклорни формации.

Организатори на фестивала са Община Плевен и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” – Плевен. Събитието се провежда под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...