Акценти
Начало / Икономика / Днес  отварят ценовите оферти за строителството на близо 10 км от АМ „Хемус”

Днес  отварят ценовите оферти за строителството на близо 10 км от АМ „Хемус”

Днес  отварят ценовите оферти за проектиране и строителство на 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ – участъкът между Ябланица и Боаза. Индикативната стойност на обществената поръчка е 80 млн. лв. без ДДС. Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

 Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица – 2 м, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка. Ще бъде изградена и етапна връзка при километър 87+600 с път I-4 Коритна – Белокопитово за проектна скорост 60 км/ч.

Критерият за оценка на офертите в обществената поръчка за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус“, участък от 78+500 до км 87+800“ е икономически най-изгодна оферта. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Ценовите предложения на допуснатите участници ще бъдат отворени от 10 ч. в зала 702, в АПИ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...