Акценти
Начало / Икономика / Днес на места са възможни дъждовни и поройни наводнения

Днес на места са възможни дъждовни и поройни наводнения

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология на БАН (НИМХ – БАН ) днес са възможни поройни и дъждовни наводнения в Дунавския район. В повечето райони количествата на валежите ще бъдат между 15 и 35 л/кв.м, на отделни места и повече. Вятърът в източните райони ще достига до 20-22 м/с.

С преминаването на студения фронт през Източна България там значителни валежи ще има привечер и през нощта срещу четвъртък. В четвъртък валежите от запад временно ще спрат. Сутринта все още в североизточните райони ще превалява. Допълнителните количества ще са до около 10 л/кв.м. Привечер и през нощта срещу петък на места в северозападната половина от страната отново ще превали. Количествата ще са под 5 л/кв.м. В петък през деня валежите ще спират.

Днес в резултат на интензивни валежи, са възможни локални поройни и дъждовни наводнения във водосбора на горното течение на р. Искър до гр. Нови Искър, р. Вит, р. Осъм, р.Янтра, р. Русенски Лом и Добружанските реки. На 10 ноември водното количество на р. Янтра при Габрово ще премине прага на внимание, предупреждават от Басейнова дирекция – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...