Акценти
Начало / Здравеопазване / Днес започва Европейската седмица на общественото здраве

Днес започва Европейската седмица на общественото здраве

За втора поредна година Европейската асоциация по обществено здраве (EUPHA) провежда Европейска седмица на общественото здраве в периода 11-15 май 2020 г

Мотото на седмицата „С обединени усилия за по-здрави общности“ съответства на изключителната ситуация, в която се намира целият свят сега, когато промоцията на общественото здраве е по-важна от всякога.

COVID-19 Колаборация, Координация, Комуникация“ е всеобхватната тема на седмицата, която е вплетена в 5-те тематични дни, отразяващи актуални проблеми на общественото здраве.

Европейските страни и други страни извън Европа се включват в Европейската седмица чрез своите национални асоциации по обществено здраве.

Българската асоциация по обществено здраве, създадена в Плевен, спечели първо място сред всички 35 страни участвали в Първата Европейска седмица на общественото здраве 13-17 май 2019 г. с 27 разнообразни по формат мероприятия.

Тази година всички мероприятия се провеждат онлайн. От българска страна са регистрирани над 30 мероприятия, като отново най-активно се включва Факултетът по Обществено здраве към МУ-Плевен. Всички предвидени мероприятия са насочени към повишаване на информираността и осъзнаването на ролята на всички здравни професионалисти за подобряването на общественото здраве.

Подробности за всички регистрирани мероприятия и за участието на Българската асоциация по обществено здраве могат да се видят на сайта на EUPHA  https://eupha.org/EUPHW_Search_for_an_event;

https://eupha.org/euphw_page.php?a=all;

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...