Акценти
Начало / Култура / Днес е участието на плевенския театър в „Шарено петле”

Днес е участието на плевенския театър в „Шарено петле”

Днес фестивалът „Шарено петле” ще предложи на публиката три представления.

От 11 часа, в обновената камерна зала, която вече носи името „Пан Бурянин”, актьорите от кукления отдел на Плевенския театър ще представят спектакъла „Аладин и вълшебната лампа”.  Драматизацията и режисурата са на Милена Мавродинова, сценография и кукли – Валентина Германова, музика – Николай Копринков. В спектакъла участват Ива Николова, Дориана Гълъбова, Мариян Стефанов, Иван-Александър Дойчев

От 18 часа, на откритата сцена пред театъра Мануела Саркисян ще представи интерактивната куклена миниатюра „Приказна мисия с чародея”. Представлението е подходящо за деца от 4 до 12 г.
Чародея и Мануела са пазителки на изгубените приказки и пристигат в Плевен, за да спасят една, която има нужда от помощ. Те трябва да намерят всичките ѝ части, да ги подредят и изпратят обратно в Приказното царство. Малките зрители са поканени да бъдат съавтори в приказната игра, като неусетно се превръщат в режисьори, драматурзи или актьори.

Вечерното представление, от 19.30 ч, е на Държавен куклен театър – Бугас, който представя  „Филифьонката, която вярваше в бедствия”. Сценарий и режисура – Петър Тодоров, по текст на Туве Янсон. Сценография и костюми – Ханна Шварц, музика – Петя Диманова, хореография- Петя Стойкова.
С участието на Десислава Минчева-Тодорова, Неделина Роселинова и гласът на Ицко Финци.
Това е спектакъл за всички възрасти. По красив и поетично-смешен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат. Всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...