Акценти
Начало / Последни новини / Днес е стартът на възстановения лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама”

Днес е стартът на възстановения лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама”

Днес в 12.30 часа на закритата лекоатлетическа писта ще бъде даден стартът на турнира по лека атлетика „Плевенска Панорама”.  След 22-годишно прекъсване най-авторитетното лекоатлетическо състезание извън столицата отново ще събере най-добрите млади лекоатлети. Те ще се състезават в дисциплините спринт 60 м, 100 м, скок дължина, троен скок, скок височина и тласкане на гюле. Участниците ще са момичета и момчета до 16 години, девойки, юноши младша и старша възраст.

В турнира днес ще вземат участие състезатели от цялата страна, най-добрите възпитаници на четирите плевенски клуба,  очакват се също атлети от Сърбия. В Плевен се очаква да пристигне и майката и треньорка на настоящата олимпийска вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева – Валя Демирева, чийто клуб Атлетик /София/ е номер едно в спринтовите дисциплини.

Класиралите се на първите три места във всяка дисциплина от турнира „Плевенска Панорама“ ще бъдат наградени с медали и сувенир Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Завършилите до 6-о място ще получат грамоти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...