Начало / Култура / Днес е последният ден за прием на творби за Осмото биенале на малките форми

Днес е последният ден за прием на творби за Осмото биенале на малките форми

На 26 август изтича срокът, в който се приемат творби за участие в Осмото биенале на малките форми. То ще бъде открито на 28 октомври от 18 часа в залите на ХГ „Илия Бешков” в Плевен.  Организатори на културния форум са Община Плевен, ХГ „Илия Бешков“, СБХ- София, Представителство на СБХ – Плевен с помощта и подкрепата на Министерство на културата и Фондация „Св. св. Кирил и Методий“.

Всеки художник може да участва с  творби във всяка от трите категории – живопис, графика и скулптура.

При откриването на Осмото биенале на малките форми на 28 октомври 2016 г.  в ХГ „Илия Бешков” ще бъдат обявени и носителите на отличия. По традиция ще бъдат връчени следните награди: Голяма награда на Община Плевен – 1 400 лв. и Диплом, награда на СБХ –1200 лв. и Диплом, награда на МФ „Св. св. Кирил и Методий“  -1000 лв, и четири равностойни награди по 900 лв по една за основните раздели на биеналето – живопис, графика, скулптура и млад автор – до 30 години. Ще бъдат връчени и две награди по 1000 лв. от името на спонсори

По регламент авторите, спечелили награди,  предоставят една от участващите творби за фонда на биеналето. С дарените творби ще бъде открита специална изложба за десетото издание на Международното биенале на малките форми. А носителят на Голямата награда получава право за самостоятелна изложба на следващото Биенале.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...