Начало / Общество / Днес е обсъждането на проекта за ремонт на пешеходната зона между площадите „Свободата” и „Ст. Стамболов”

Днес е обсъждането на проекта за ремонт на пешеходната зона между площадите „Свободата” и „Ст. Стамболов”

Обществено представяне на проекта за „Основен ремонт на пл. „Свободата” и пешеходната улица „Васил Левски” в частта от пл. „Свободата” до пл. „Стефан Стамболов” ще е днес, от 17.30 часа в зала „Гена Димитрова” в сградата на РБ „Христо Смирненски”.

Презентация на проекта ще направят автори на проекта от фирма „Проконсулт” с ръководител архитект Красимир Петров.

На общественото представяне са поканени да присъстват всички желаещи да се запознаят как ще изглежда пространството след ремонтните дейности. Специално каним собствениците и наемателите на магазини и заведения, и живеещите  в района, каза арх. Невяна Иванчева, зам.-кмет „Териториално развитие”.  Тя обясни, че, ако по време на обсъждането бъдат направени разумни и отговарящи на нормативните изисквания предложения, те ще бъдат отразени в проекта.

Очаква се най-рано изпълнението на проекта да започне през пролетта на 2019 г., тъй като следват поредица от съгласувателни процедури и обявяване на търг за изпълнител.

Предварителната стойност на ремонтните дейности е около 2.5 млн.лева, за които Община Плевен ще кандидатства за отпускане на инвестиционен кредит.

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...