Начало / Любопитно / Днес е Международен ден на блондинката

Днес е Международен ден на блондинката

От 2006 г. насам 31 май се чества като Международен ден на блондинките. За първи път деня на блондинките се празнува с истински шик. Има церемония по връчването на „Диамантеното токче”. Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни блондинките не са смятани за богини, но според много мъже те са най-красивата част от нежната половина на човечеството. Блондинката е жена, чиито коси са руси (по рождение или по лично желание). В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на 20 век.

Русата коса у естествените блондинки се смята за белег за високо ниво на естроген. Това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означава повишена плодовитост. Блондинките, справедливо или не, се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене). Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.

Блондинките не са по-големи късметлии в любовта от брюнетките. Доказано е, че на тъмнокосите им върви с 10 на сто повече, те се чувстват по-секси и привлекателни. Тъмнокосите жени имат много по-големи шансове да сключат брак с милиардер, отколкото блондинките, установили авторите на изследването. Те са открили, че 78% от най-богатите представители на силния пол са предпочели да живеят с тъмнокоси жени, а само 22% – със светлокоси.

Според биолози естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...