Акценти
Начало / Последни новини / Днес дават старта на второто издание на турнира „Плевенска панорама”

Днес дават старта на второто издание на турнира „Плевенска панорама”

Днес в 10.30 часа ще бъде официалното откриване на второто издание на лекоатлетическия турнир  в зала „Плевенска панорама”. Стартът на състезанието ще е от 9 часа в закритата лекоатлетическа писта /до стадион „Плевен“/.

Над 250 деца /родени 2007, 2008 и 2009 г./, момичета и момчета до 14 г. и 16 г., юноши и девойки младша възраст ще участват в надпреварата за призовите места. До момента участие са потвърдили над 10 български клуба по лека атлетика. Ще има и международно участие – отборът на Цариброд/Димитровград от Сърбия. Сред участниците ще са най-добрите възпитаници на четирите плевенски клуба. Домакините от СКЛА Феникс 2004 ще бъдат представени от 30 състезатели.

Турнирът ще е в дисциплините – спринт 60 м, скок дължина, троен скок, скок височина и тласкане на гюле. Най-малките /родени 2007, 2008 и 2009 г./ ще се конкурират в бягане на 60 м и скок дължина от място. Класиралите се на първите три места във всяка дисциплина от турнира „Плевенска Панорама“ ще бъдат наградени с медали и сувенир Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Завършилите до 6-о място ще получат грамоти.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...