Акценти
Начало / Общество / Днес в Окръжен съд –Ловеч отново гледат делото срещу Хуриет Сюлейманов

Днес в Окръжен съд –Ловеч отново гледат делото срещу Хуриет Сюлейманов

Днес от 9 часа в Ловешкия Окръжен съд трябва да започне заседание по делото срещу Хуриет Сюлейманов, обвинен в убийството на тримата младежи  Влади, Ники, Цвети при катастрофа край Луковит на 5 май миналата година.

Делото срещу Сюлейманов влезе в съдебната зала на 19 януари 2015 г., но беше отложено, тъй като подсъдимият не се яви и беше обявен за общодържавно издирване, а по  искане на прокуратурата магистратите промениха мярката му от “домашен арест” в “задържане под стража”.

Не е ясно дали обвиняемият е открит и ще се яви ли днес  пред съда.

„Законът е предвидил специален ред, по който се гледат делата в отсъствие на подсъдимите и всички условия за това са на лице”, обясни на Фейсбук страницата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван” Валя Таслакова, майка на загиналата Цвети. „Надявам се да няма безхаберно разтакаване на свидетели и страни , защото децата ми изгниха в гробищата , а ние още процес не сме започвали”, написа още  почернената майка.

На 5 май м.г. 30-годишният Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа на пътя София – Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев.

След катастрофата Сюлейманов, който е шофирал без книжка и има 12 осъдителни присъди и 90 регистрации в полицията, се укри, но бе задържан от МВР и му бе наложена мярка за неотклонение “домашен арест”. През декември м.г. прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...