Начало / Здравеопазване / Днес в Медицинския се провежда изпита по химия за кандидат-медиците

Днес в Медицинския се провежда изпита по химия за кандидат-медиците

Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” на Медицинския универститет в Плевен бяха изтеглени изпитните въпроси за втория кандидат-студентски изпит за специалността „Медицина” – този по химия. Кандидат-студенти сами изтеглиха въпросите, които са съставени върху учебния материал по химия за 8, 9 и 10 клас.

Изтеглените теми са : „Влияние на общото налягане върху химичното равновесие. Влияние на температурата върху равновесната константа. Принцип на подвижното равновесие” и „Монозахариди – определение. Физични и химични свойства на глюкоза и фруктоза”.

Тегленето на темите стана в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова, декана на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия доц. Мария Ангелова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи г-жа Виржиния Лазарова, родители и журналисти.

За нормалното протичане на днешния изпит ще се грижат 90 квестори. В продължение на пет астрономически часа кандидат-студентите ще развиват двата изпитни въпроса и ще решават четири химични задачи.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...