Акценти
Начало / Общество / Днес времето ще е слънчево и топло – от утре започват валежи

Днес времето ще е слънчево и топло – от утре започват валежи

Днес облачността ще е променлива, а след обяд – по-често значителна, на места в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен, през деня – временно силен вятър от югозапад и температурите ще останат високи. Максималните температури ще са в широки граници, от 17–18° в Северозападна България до 26–27° на места северно от планините. През нощта срещу вторник от северозапад ще започнат валежи.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 24 градуса, а минималните около 11, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, но ще остане без валежи. Ще духа умерен до временно силен юг-югозападен вятър. Ще остане топло с максимални температури между 21 и 24°. Вълнението на морето ще 2-3 бала, на север от нос Калиакра временно ще се увеличи. Температурата на морската вода е 13-15°.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...