Акценти
Начало / Политика / Днес внасят в ЦИК утвърденият състав на РИК – Плевен

Днес внасят в ЦИК утвърденият състав на РИК – Плевен

На  провелите се вчера консултации между парламентарно представените партии и коалиции, както и представител на Национално движение за стабилност и възход, партия представена в Европейския парламент, е утвърден съставът на Районната избирателна комисия (РИК) за 15-ти Плевенски избирателен район за произвеждане на изборите за народни представители на 12 май. Това съобщиха днес от Областната администрация.

Консултациите бяха свикани от областния управител Иван Новкиришки, в изпълнение на задълженията му произтичащи от Изборния кодекс и решение на Централната избирателна комисия, относно назначаване на райони избирателни комисии.

Районна избирателна комисия Плевен ще бъде съставена от 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е: ПП ГЕРБ – 6 членове, „Коалиция за България” – 2 членове, ПП ДПС – 2 членове, Атака, „Синята коалиция” и НДСВ по 1 член.

В резултат на проведената дискусия, представителите на политическите партии и коалиции са утвърдили състав на РИК-Плевен с председател от ГЕРБ, зам.-председател от ДПС и секретар от “Коалиция за България”.
Днес решението на участниците в консултациите за състава на РИК ще бъде представено пред ЦИК. Срокът за назначаване на РИК – Плевен е до 27 март.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...