Акценти
Начало / Крими / ДКТ „Иван Радоев” с отлична оценка от Министерството на културата

ДКТ „Иван Радоев” с отлична оценка от Министерството на културата

ДКТ „Иван Радоев” се нарежда сред най-добрите театри в страната, това показват резултатите от извършената Комплексна оценка на държавните културни институти в областта на сценичните  изкуства. Новината съобщи днес пред журналисти директорът на плевенския театър Васил Василев. Тази комплексна оценка се дава от Министерството на културата на базата на резултати, реализирани в рамките на една година.

„Високата оценка ме радва и искам да благодаря на целия екип на театъра за труда, който положихме и успяхме за около 7 месеца през 2016 г. да се доближим до най-добрите в страната и да получим отлична оценка. Това е много добро признание за нашия труд. Радваме, че ДКТ „Иван Радоев” не само се забелязва, а се оценява и правилно”, акцентира директорът Васил Василев.

Като признание за високото ниво, на което са спектаклите на плевенския театър, са двете номинации за „Цимбелин” на режисьора Лилия Абаджиева за тазгодишните театрални награди „Икар”. След 10-годишно отсъствие, плевенския театър отново е сред селекцията на най-добрите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...