Начало / Култура / Дистанционен концерт по повод 24 май в Победа

Дистанционен концерт по повод 24 май в Победа

По случай 24 май – Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, Народно читалище „Зора -1990г.“ село Победа  организира празничен дистанционен концерт. По примера на много популярни личности, които направиха записи от домовете си, така и децата от селото записаха от вкъщи свои изпълнения. Читалищния екип ги превърна в празничен концерт с помощта на компютърните технологии. Децата рецитираха стихове, посветени на Кирил и Методий, на българската азбука и слово, на учителите. Песента „Мечта за изгрев“, изпята от талантлива първокласничка, бе достоен финал на концерта  – послание към всички хора за новия ден, мечтите, надеждите, доброто и единството.

Новата ситуация налага читалищата да са  иновативни и актуални, преминавайки към онлайн  общуване и дистанционно обслужване. Дигитални колекции, виртуални изложби и пътешествия, креативни идеи и онлайн предизвикателства. Според екипа това е бъдещето – съчетание на традиции и иновации, за да са привлекателни за новите поколения.

Читалищният екип изказва благодарност на децата и техните родители, които вложиха труд, креативност, талант и настроение, като се  включваха във всички онлайн инициативи, които предлагаше читалището в условията на извънредно положение и социална изолация.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...