Акценти
Начало / Общество / Дискусия за превенция на насилието се проведе в Плевен

Дискусия за превенция на насилието се проведе в Плевен

„Превенция на насилието” бе темата на срещата дискусия, която се проведе в Плевен като част от проекта „Разруши мълчанието”. Акцент при обсъждането на проблема беше насилието, основано на полов признак и насилието в училище. „Всеки ден ставаме свидетели на ескалация на насилието между ученици, което е притеснително за цялото общество”, подчерта Валентин Лазаров, председател на Националното сдружение на общинските служители и координатор на проекта „Разруши мълчанието”, финансиран от Норвежкия финансов механизъм. Той е със срок 9 месеца и приключва в края на месец май тази година. Целта е да се повиши разпознаваемостта на проблема за насилието сред жертвите и обществото, както и да се насърчава нулевата толерантност към насилието във всичките му форми, беше изтъкнато по време на дискусията.

В срещата участваха  представители на Община Плевен, ОД на МВР, РИО и социални институции в града, директори на училища и детски градини, представители на гражданското общество.

дискусия насилие

В рамките на проекта е създадена арт експозиция, която представя тениски, изрисувани от деца и техните родители от цялата страна. Идеята е те да интерпретират в рисунки представата си за насилието. Децата се включиха с ентусиазъм, проявиха творчество и иновативност при изработването на тениските, каза Валентин Лазаров.

В Плевен арт експозицията е подредена в Градската градина. Тениски към нея днес прибавиха и деца от ЦДГ „Слънце“ в Плевен.

005

002

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...