Акценти
Начало / Образование / Директорът на Спортното училище излезе в дълъг отпуск и подаде молба за пенсиониране

Директорът на Спортното училище излезе в дълъг отпуск и подаде молба за пенсиониране

След среща днес в Министерството на младежта и спорта директорът на Спортното училище „Георги Бенковски“ – гр. Плевен Петър Георгиев е подал молба за дълъг отпуск – до 1 ноември. Едновременно с това Георгиев е депозирал и молбата си за пенсиониране, съобщи източник, пожелал анонимност. Излизането в отпуск и желанието за пенсиониране са били доброволен акт от страна на Петър Георгиев, гласи още информацията ни.
Вчера в Плевен е бил и министър Красен Кралев, който заедно с кмета проф. д-р Димитър Стойков се е срещнал с част от треньорите и представители на синдикатите в училището. Срещата се е провела в местната управа.
Припомняме, че треньори от СУ „Г. Бенковски“ – Плевен излязоха на мълчалив протест миналата седмица и заплашиха с бойкот приема за новата учебна година, ако не се нормализира работната среда в училището. За проблемите те обвиниха директора му Петър Георгиев.
С проверка по случая по разпореждане на министър Красен Кралев бе натоварен и Инспекторатът към Министерството, който вече е готов и с доклада за конфликта. По предварителна информация проверката е установила нарушения основно от документален характер.
Потърсихме за коментар и директора на училището, но от учебното заведение обясниха, че Петър Георгиев е командирован в София и не е удобно да бъде притесняван, така че може да бъде потърсен утре.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...