Акценти
Начало / Образование / Директорът на ПГ по туризъм с почетен плакет за 20-годишнината на училището

Директорът на ПГ по туризъм с почетен плакет за 20-годишнината на училището

С официален концерт и награждаване на ученици, участвали в конкурси за рисунка, стихотворение и есе на тема „В сърцето си носим Алеко Щастливеца”, днес ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, отбеляза 20 години от създаването си. Пред гости, бивши и настоящи възпитаници и преподаватели в училището в препълнения салон на ДКТ „Иван Радоев” се изявиха талантливи деца от гимназията.

По повод 20-годишния юбилей на ПГ по туризъм областният управител на Плевен Ралица Добрева удостои с почетен плакет директора на училището Малинка Маринова. Областният управител, нейният заместник Красимир Иванов и кметът на Плевен Георг Спартански присъстваха на тържеството по повод юбилея на ПГ по туризъм „Алеко Константинов”.

„Освен повод за празнуване, този юбилей е и основание за гордост. Той не отмерва просто 20 години съществуване, а отбелязва две десетилетия успешно и динамично развитие”, каза областният управител Ралица Добрева в поздравителното си слово. Тя отбеляза, че Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” е сред водещите учебни заведения в областта и изтъкна умението на ръководството на гимназията години наред да привлича вниманието на младите хора към специализирано обучение в конкретни професии.

20 години ПГ по туризъм 4

„Скъпи ученици, гордейте се, че сте част от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, защото имате уникалната привилегия в годините на своето обучение да се научите не само на професионализъм в избраната от вас професия, но да черпите опит от примера на своите преподаватели и директори”, обърна се към възпитаниците на професионалната гимназия областният управител Ралица Добрева. Тя пожела на всички здраве, сили и плам в реализацията на всяко ново успешно начинание и изрази убеденост, че постигнатото до момента за ПГ по туризъм не е крайна цел, а просто стъпка нагоре.

20 години ПГ по туризъм

„Зад този 20-годишен юбилей стоят неистовото желание, големият ентусиазъм и професионално умение на тези, които са създали и са направили първите стъпки на гимназията и особено продължението на това дело в лицето на вашата директорка г-жа Малинка Маринова и на всички вас, които през различните години сте дали от себе си, за да изградите авторитета на гимназията. 20 години са чудесна възраст – всички хоризонти са отворени, всички мечти са разрешени и всичко е възможно. Само с умения и желание може да се постигне онова, към което сте се насочили – а то е утвърждаване на гимназията в конкуренцията на много други професионални училища в Плевен. Вие доказахте вашето право на съществуване и мисля, че туризмът е сферата на развитие на Плевен, в която трябва да положим изключително много усилия, за да си върнем старата слава и вие сте хората, които могат да го направят. В тази посока са и усилията на Община Плевен”, се обърна в приветствието си по случай празника кметът Георг Спартански. Той подчерта, че постигането на тази цел означава работа, развитие на бизнеса, добри доходи, означава престиж за града ни, дава повод на завършващите гимназията след висшето си образование да се върнат в Плевен.

20 години ПГ по туризъм 5

„Нашите усилия, без вашето участие, не биха имали смисъл. Така че аз изключително много разчитам на вас, момчета и момичета, и на г-жа Малинка Маринова да върнем Плевен в областта на туризма на картата там, където заслужава да бъде. Вярвам, че с подготовката, която получавате, вие ще покажете правото на съществуване на училището, както го доказвате и досега. Ще имате поводи за лично и професионално самочувствие и за гордост, че сте възпитаници на училище, което носи името на Щастливеца – Алеко Константинов – една от най-светлите и положителни личности не само в нашата история, но и в нашата литература”, припомни Георг Спартански. В знак на уважение към възпитаници и преподаватели от гимназията той връчи на г-жа Маринова Почетен знак на Община Плевен.

Поздравителни адреси по повод празника бяха изпратени от председателя на 43 НС Цецка Цачева и министъра на образованието Меглена Кунева.

20 години ПГ по туризъм 3

Тържеството продължи с разнообразна концертна програма, в която талантливите възпитаници на гимназията показаха, че професионализмът е присъщ за всичко, с което се захванат. На сцената на ДКТ „Иван Радоев” те се изявиха като великолепни танцьори, певци и музиканти, като хореографията отново бе тяхно дело.

20 години ПГ по туризъм 6

Директорът на ПГ по туризъм Малинка Маринова връчи юбилейни плакети на изявени учители и бивши директори, а показалите особени постижения ученици в различни сфери на училищните и извънучилищните занимания бяха отличени със статуетки, медали и грамоти.

20 години ПГ по туризъм 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...