Акценти
Начало / Култура / Дизайнери представят премиерно колекции в летния Парад на модата в Плевен

Дизайнери представят премиерно колекции в летния Парад на модата в Плевен

15  дизайнери, които работят в България, Кипър, САЩ  ще участват в 64-то издание на Парад на модата, което ще се проведе на 25 юни в Драматичен театър „Иван Радоев”. Плевенският моден подиум ще е премиера за всички колекции, които ще бъдат показани. Това съобщи на пресконференция днес Георги Ангелов, по чиято идея, режисура и хореография отново се провежда модното събитие.

Наред с добре известните имена на българската мода Светла Димитрова, Димитър Кръстев, Теодора Кьосева на плевенска сцена ще дебютират и млади дизайнери, но вече със сериозни заявки в света на модата. Това са Лилит Матевосян от САЩ, Илона Шаламанова от Кипър и бесарабската българка Валентина Гаджалова, която твори картини с облеклата си. Изненадата на този Парад на модата ще е Лили Сотирова, която е учила рисуване в София, после моден мениджмънт в Далас, САЩ и представя колекция, която е израз на авангардното й мислене, каза Георги Ангелов. Ще има представена мода за деца и тийнейджъри, мода за бизнес дамите и за официални случаи, интересни съчетания между носима и клубна мода, допълни Ангелов.

„Пъстрота и красота от цветове, багри и музика ще е този Парад на модата. Той е един спектакъл, който върви на един дъх в съчетание между музика, танци и мода”, разкри Георги Ангелов.

Ще бъдат показани над 200 тоалета, представени от близо 40 манекенки, повечето от които с впечатляващия ръст от 1.80 м и перфектни мерки. Най-малката манекетнка е 4.5-годишната Димана Върбанова, за която това е вече трето участие в модния парад.

Специален гост на вечерта ще е Диана Дафова, която неслучайно е наречена „духовният глас на България” и е носителка на отличията „Златен феномен” и „Златно перо” за принос в българската култура. Заедно с нея на сцената ще излезе и младата плевенска попизпълнителка Айлин Потурлиева.

По традиция Парад на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен и със съдействието на Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища” и читалище „Лик”. Музикалното оформление е на Асен Антонов. Ще участва Клуб по спортни танци  „Дъга”, чийто тънцьори също ще бъдат облечени в модели на дизайнерите.

Парад на модата – Плевен 2017 ще се състои на 25 юни, от 20 часа в Драматичен театър „Иван Радоев”.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...