Акценти
Начало / Култура / Джон Лоутън е изненадата за любителите на рока в Петата Рок академия (пълна програма)

Джон Лоутън е изненадата за любителите на рока в Петата Рок академия (пълна програма)

Джон Лоутън ще бъде изненадата на тазгодишното издание на „Рок-Академия, с конкурс за авторска песен“ и ще се качи на троянска сцена на 1 юли вечерта.

И през настоящата година „Рок-Академия“ продължава своята традиция за стимулиране на млади, прохождащи рок-групи и организира срещи с големи имена от музикалната сцена, от които талантите да черпят опит. Водещ на събитието ще е Диляна Трачева, радио-водещ в Българско национално радио. На 1.07.2017 г., от 14:00 до 16:00 ч. ще се проведат традиционните майсторски класове – по китара, с големия Цветан Недялков от „Ку-ку бенд“ на тема „Китарни техники – отвъд блуса“ и Вокали с Боби Мудолов, на тема „Вокални техники за концерт и студио“. Майсторските класове ще се проведат в Информационно културен център.

От 17:30 до 19:30 ч. ще се състои конкурс за авторска песен на млади групи. Допуснати до участие в конкурсната програма са 7 групи от различни краища на страната, от които една – от Троян. След приключване на конкурса, в 20:00 ч. на сцената ще се качат младите изпълнители от „Project Two & Rock Masters“ от гр. София, които през 2016 г. заеха първо място в конкурса.

Кулминацията на вечерта ще е в 21:00 ч., когато бившият вокалист на „Юрая хийп“  Джон Лоутън ще изпълни хитови парчета, заедно с група Б.Т.Р. 

През 2016 г. Джо Лин Търнър нарече събитието на община Троян изключително, тъй като е насочено към младежите, далече от наркотици и влияние на улицата; „давате им цел в живота“ – каза голямата звезда. Организаторите продължават традицията да събират на едно място големи имена в музикалния бранш и млади таланти.

Във втория ден, 2.07.2017 г. ще бъдат наградени участниците в конкурса  „Яки жици срещу наркотици“ и този за авторска песен, с което ще приключи тазгодишния формат на изданието.

Всички събития са със свободен достъп и безплатни.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...